原帖由 GUAZI 于 2009-7-22 22:39 发表 
错阿错阿。
3花淡奶,是雀巢牌特有的淡奶。
淡奶的英文应该是Evaporated milk。淡奶算是炼乳(浓缩的牛奶)的一种,但是不甜,不是普通的甜炼乳。
一般港式奶茶,一些西点,固定需要用3花淡奶。所以说如果楼主想问要用什么代替 ...
ls说的没错,
Evaporated milk, also known as dehydrated milk, is a shelf-stable canned milk product with about 60% of the water removed from fresh milk. It differs from sweetened condensed milk, which contains added sugar. Sweetened condensed milk requires less processing since the added sugar inhibits bacterial growth.
The actual liquid portion of the product takes up half the space offresh milk. When the non-liquid product is mixed with a proportionateamount of water, evaporated milk becomes the equivalent of fresh milk.This makes evaporated milk attractive for shipping purposes and canhave a shelf life of months or even years, depending upon the brand.This made evaporated milk very popular before refrigeration as a safeand reliable substitute for perishable fresh milk, that could beshipped easily to locations lacking the means of safe milk productionor storage. Households in the western world use it most often today fordesserts and baking due to its unique flavor.
这边就是koffiemelk
Koffiemelk of geëvaporeerde melk is ingedikte melk bedoeld voor gebruik in de drank koffie. In de praktijk is koffiemelk geëvaporeerd (ingedikt), gehomogeniseerd en gesteriliseerd, maar er wordt geen suiker aan toegevoegd zoals bij gecondenseerde melk dat het geval is.
Vanouds wordt hete (gekookte) melk aan de koffie toegevoegd. Dekoffie wordt dan iets sterker gezet om de verdunning te compenseren.Koude melk in de koffie is niet lekker, omdat de koffie dan te veelafkoelt. Daarom wordt de melk in de zuivelfabriekgeëvaporeerd, d.w.z. er wordt water aan onttrokken zodat de melk wordtingedikt tot koffiemelk. Bij toevoeging van dezelfde hoeveelheid waterontstaat weer volle of halfvolle melk, echter met de typische smaak vankoffiemelk, welke het gevolg is van de karamelisatie van de aanwezigesuikers in melk.
Koffiemelk heeft zodoende een dikkere structuur dan gangbare halfvolle melk of volle melk, en een hoger vetpercentage en is daardoor beter geschikt voor aanlenging.
Behalve de traditionele (volle) koffiemelk, bestaat er ook halfvolle koffiemelk en magere koffiemelk. |